Az Egyesületet civil állatvédőkként alapítottuk, munka mellett tevékenykedünk a szabadidőnkben.

 

Telephellyel, menhellyel nem rendelkezünk, a mentett állatokat panzióban vagy ideiglenes befogadóknál tudjuk elhelyezni. Tehát nem mindig tudunk azonnal indulni vagy azonnal elhelyezni egy állatot. Kérjük ezt vedd figyelembe amikor bejelentést teszel nekünk.

 

A legfontosabb: SOHA ne hagyj magára egy sérült, megkínzott, kóbor állatot, ne menj el egy rosszul tartott állat mellett! A legtöbb esetben hidd el, hogy Te vagy az utolsó lehetősége neki aki segíthet rajta. Életet menthetsz!


Ha ilyen ügyekkel kapcsolatban küldesz üzenetet nekünk, kérünk az alábbiakat tartalmazza a bejelentés:
-Elérhetőség ( Bejelentő vagy az állattal lévő telefonszáma)
-Bejelentés oka ( Állatkínzás, sérült vagy kóbor állat stb)
-Állat faja (kutya, macska stb)
-Helyszín minél pontosabb leírása (Utca és házszám)
-Állat állapota (sérülés, betegségre utaló jel, agresszió stb)

 

Minden ilyen esetben természetesen értesíthetsz minket, de Te is tehetsz bejelentést az illetékes hatóságoknál. Alábbiakban leírjuk kiket kell értesíteni a különböző eseteknél, amellett, hogy minket megkeresel:

 

Állatkínzás: az állatkínzás bűncselekmény! Ilyen esetekben azonnal értesítsd a Rendőrséget, hívd a 112-t!

 

Nem megfelelő állattartás: az állatvédelmi hatóságot lehet értesíteni. Ez lehet például a kerületi Jegyző, a NÉBIH, a Pest megyei Kormányhivatal. A különböző tipusú szabálysértések más-más illetékességgel bírnak, de ha értesíted valamelyik hatóságot ők kötelesek továbbítani a panaszt az illetékesnek ha nem ők az eljáró hatóság. A legjobb ha írásban is teszel bejelentést.
Fontos: állatkínzás vagy nem megfelelő állattartás bejelentésénél is kérheted adataid zárt kezelését!

 

Sérült vagy kóbor állat: ha minket vagy másik állatvédő szervezetet nem érsz el és nem tudsz várni a válaszra: hívd a Fővárosi Önkormányzat Állategészségügyi szolgálatát a +3613470830-as telefonszámon.

 

A következő oldalra is feltehetsz egy keresőposztot a talált állatról:

https://www.facebook.com/groups/1673526256220753/

 

Gazdikereső állatainkat megtalálod Facebook oldalunkon (https://www.facebook.com/agenorcsepel) külön posztban, illetve külön albumokban a Fényképek menüpontban. Minden állatot chipelve, oltva, ivartalanítva (kölyköknél ivartalanítási kötelezettséggel), szerződéssel, utókontrollal lehet örökbe fogadni. Ha megtetszik valamelyik közülük, kérjük érdeklődj az örökbefogadás pontos feltételeiről.

 

Várjuk ideiglenes befogadók jelentkezését is! Ha úgy érzed tudnál felelősséggel vállalni ideiglenesen állatot, kérjük vedd fel a kapcsolatot velünk. Egyesületünk áll minden költséget, felszerelést, Neked "csak" a helyet és felügyeletet kell adnod. Adj esélyt így egy életnek!

 

 

Ha támogatni kívánod Egyesületünket, az alábbi számlaszámon teheted meg:

Agenor Civil Állatvédő Egyesület
Bankszámla számunk: 16200120-18547443
IBAN számunk: HU93 1620 0120 1854 7443 0000 0000

 

 

Elérhetőségeink:

Facebook oldalunk: https://www.facebook.com/agenorcsepel/

Telefonszám: +3630/382-9855

Email: info@agenor.hu